Cauco CTL – Etäseuranta

Cauco CTL

Cauco CTL nimi juontaa juurensa mitattaviin kohteisiin – etäseurattavaksi tarjotaan lämpötilat (Celsius), viljan paino kuivurissa (tonnit tai kilogrammat) sekä polttoaineenkulutus (litrat). Vaakatiedon avulla viljelijä saa merkittävästi tarkemman tiedon kuivattavan erän laskennallisesta kosteudesta, joka esitetään puhelimen näytöllä omassa lokerossaan.

Tähän malliin kuuluu CL mallissa tarjottavien keskusyksikön, lämpö- ja valoantureiden oheen myös vaaka-anturin elementit, sekä Rinstrum 320 -näyttö, joka on integroitu Caucon keskusyksikköön. Viljelijän ei tarvitse mennä kuivurille tarkastamaan kuivattavan viljaerän painoa, Caucon puhelinsovellus laskee lähtöarvojen avulla jäännöskosteuden.

Kuivauksen alkaessa viljelijä täyttää ”mitattu kosteus”-kenttään viljasta mitatun kosteuden. Poistuvan massan avulla lasketaan kuinka paljon viljassa oleva kosteus muuttuu, tämä näytetään ”laskennallinen kosteus”-kentässä. Jos viljelijä haluaa tehdä varmistusmittauksen viljasta kesken kuivauksen ja huomaa, että alkuperäinen kosteusmittaus ei ollut riittävän tarkka, hän voi päivittää ”mitattu kosteus”-kenttään uuden mittaamansa arvon ja painaa ”päivitä.” Järjestelmä lähtee kalkuloimaan ”laskennallinen kosteus” arvoa tällä uudella syötetyllä arvolla. Tämä on erityisesti tarpeen kun vilja on hyvin kosteaa ja mittareiden tarkkuus ei ole parhaimmillaan.

Lämpötilan ja kulutuksen osalta CTL-malli toimii kuten sisarmalli CL – lämpötila-anturit asennetaan kuivaus- ja poistoilmaputkille, johdot viedään rakenteita pitkin sähkökeskuksen viereen, jonne keskusyksikkö asennetaan. Polttimien toimintaan reagoivat valo-anturit asennetaan merkkivalojen päälle.

Vaaka-anturien avulla tarkkuus viljan kosteuden määrittämiseen paranee paljon. Lisänä viljelijä saa parempaa tietoa satomääristä ja voi esimerkiksi laatia tilastoja peltolohkojen tuotoista. Onhan se myös oikeasti kiva tietää kuinka paljon satoa kertyi – sehän on tavallaan kuin pankkitili, joskin talletuspaikka on myyntiin saakka oma siilo.

Cauco CTL -mallin hinta on 3390€ (alv 0%). Syksyn tarjoukseeen kuuluu kahden syksyn 3+3 kuukauden tai vaihtoehtoisesti 12 kk yhtäjaksoinen palvelupaketti. Uutena tarjouksessa mukana myös email-raportointi joka kuuluu myös syksyn tarjouspakettiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Mallimerkintä CTL tulee seurattavista asioista, Celsius, tonnit ja litra.

Lyhyt esittelyvideo Caucon puhelinsovelluksesta: