Ekologisia laitteita maatalouden tarpeisiin

Cauco Oy – Tarina

Yrityksen nimi ”Cauco”, juontaa ajatukseen että yllättäviäkin asioita voi nykypäivänä hallita kaukaa. Internetin avulla on mahdollista seurata kodin lämpötilaa vaikka kaukomailla. Nimi tulee lausua kaikilla kielillä samalla tavalla suomalaisittain, ”Kauko.”

Yritys – Cauco OY

Cauco Oy on perustettu kesällä 2016 tuomaan esineiden internetin hyötyjä asiakkaille. Uusi, kasvava ala tarjoaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia arkipäivän helpottamiseen. Cauco etsii kohteita, joissa sen ratkaisuja voidaan käyttää ja joiden lisäarvo asiakaskunnalle voidaan osoittaa myös käytännössä.
Koska kyseessä on korkean teknologian tuotteet, joissa monet osa-alueet vaativat erikoisosaamista tarvitsemme kumppaneita. Ensimmäinen myytävä prototuote on tehdään Salo Radiotelen kanssa hyödyntäen heidän puhelinteollisuudessa hankkimaansa tietotaitoa. Ohjelmoinnissa ja käyttöliittymäsuunnittelussa on mukana Sarkain Oy. Vaaka-antureiden etäseurannan osalta yhteistyötä on tehty Vaakamyynti Miinatta Oy:n kanssa. Myös VTT:n suuntaan on kartoitettu mahdollisuuksia, mutta kaupallisiin ratkaisuihin ne eivät vielä ole johtaneet.

Yrittäjä

Olen Teemu Helsingin Maalaiskunnasta, myös Vantaana tunnetusta kaupungista. Olen syntynyt Turussa ja asunut myös Nummi-Pusulassa ennen muuttoa Vantaalle 7-vuotiaana. Pääkaupunkiseudulla eläminen varmasti ”kaupunkilaisti” minua, joskin vahva yhteys maaseutuun säilyi kun vietin suuret osat kesälomista äitini kotitilalla maatilan töissä.

Lukion ja armeijan jälkeen muutin Espoon Otaniemeen opiskelemaan tekniikkaa. Valmistuin sieltä vuonna 1998. Työurallani olen jalostanut puuta jääkiekkomailoiksi ja tietokoneohjelmistoja televiestintää helpottamaan. Yritykseni ajatus yhdistää kaksi merkittävää asiaa historiastani, maatilat ja tietotekniikan. Jääkiekkoa en tähän ole onnistunut yhdistämään, nuo kaksi muuta ovat merkityksellisempiä.

Yrittäminen on ollut lähellä sydäntäni ja yksi tavoite itselleni jo nuoruudesta asti. Aiemmat ajatukset eivät ole kohdallani kantaneet näin pitkälle. Osalle niistä nauran itse, toisille muiden kanssa ja monta on myös muutkin keksineet sekä toteuttaneet. Kuivurin etäseurannalla uskon voivani oikeasti tarjota asiakkaille selkeän lisäarvon, joka paitsi helpottaa kiireistä korjuuaikaa myös parantaa kannattavuutta konkretisoimalla eräkohtaisen öljynkäytön.

Etäseuranta viljan kuivuakseen. Seuraa lämpötilaa

Haluatko säästää jopa 2000€

Säästöä syntyy joka kuivauserässä ja kaikilla kuivureille. Kuivauksen säätötarve on loppuvaiheessa, kun jyvistä poistetaan syvemmällä olevaa kemiallista- ja fysikaaliskemiallista kosteutta. Näitä jyvän kosteuden osia poistetaan myös sellaisina vuosina, kun lähtökosteus on poikkeuksellisen matala. Kemiallisen- ja fysikaaliskemiallisen kosteuden määrä jyvässä vaihtelee vähemmän kuin alkukosteuden ja karkeasti arvioiden sitä on tarve saada yhtä paljon pois vaihtelevista olosuhteista huolimatta.