Kuivurisi etäseurantaa – lämpötilat ja hälytykset

Viljankuivurin etäseuranta

cauCo CL ja cauCo CLT mahdollistaa kuivurisi etäseurannan suoraan mobiilialitteen kautta. 

caucOn tuotteet viljankuivurin etäseurantaan

Satokausi on kiireistä aikaa, kun pitäisi samaan aikaan puida viljaa, kuivata sitä ja tietenkin ohessa hoitaa kaikki muut tilan työt. Kuulostaako tutulta? Jos tämän päälle on vielä muualla ulkopuolisella töissä, päivästä loppuvat tunnit väkisinkin. Miten me voimme auttaa? Etäseurantalaitteet on tehty helpottamaan työtä, kun valvontakäyntejä viljakuivurille voi vähentää. Kaikki olennainen tieto on koko ajan tarjolla älypuhelimessa.

Uusiin kuivureihin on tarjolla valmistajien puolesta etäseurantamahdollisuuksia, ja niiden oheen vaikka mitä hienouksia isolla rahalla. Meidän tuotteidemme tarkoitus on tarjota vanhaan kuivuriin lisää käyttömukavuutta, joka ei vaadi kohtuuttoman suuria investointeja. Vuokrapeltojen mukana tullut lisäkuivuri on paljon mukavampi käyttää muutaman kilometrin päässä, kun sitä voi seurata aina halutessaan.

caucO CL ja CTL

caucO tarjoaa kahta eri mallia etäseurantaan. Nimet on annettu sen mukaisesti, mitä mitataan, eli CL-mallilla pääset näkemään lämpötilat sekä polttoaineen kulutuksen – Celsiukset ja litrat. CTL-malli tarjoaa lisäksi myös tonneja, tarkemmin kilogrammoja. Painotiedon avulla puhelinsovellus tarjoaa myös laskennallisen kosteusarvon kuivauksen edistymisestä. Kun tarjolla on sekä lämpötilatieto, että laskennallinen kosteusarvo saat hyvän näkymän ennakoida tarpeelliset eränvaihtokäynnit oikea aikaisiksi.

viljakuivurin etäseuranta
Mallimerkintä CTL tulee seurattavista asioista, Celsius, tonnit ja litra.

Etäseurannan hyödyt?

Häiriöt etänä puhelimeen

Raportit puhelimeen

Lämpötilat ja hälytykset

Selkeä raportointi

Miksi hankkia cauCo etäseuranta 

Caucon kantava ajatus on tarjota kuivauksen etenemisestä tieto sinne missä viljelijä on – älypuhelimen avulla. Tämä tarjoaa vanhoihinkin kuivureihin uudenlaista käyttömukavuutta – turhat käynnit kuivurilla jää historiaan, kun puhelimella voi katsoa milloin on aiheellista mennä paikalle. Tilakoot kasvavat, mutta kaikilla ei ole mahdollista rakentaa uutta suurta kuivuria. Vanhaa kapasiteettia käytetään myös pidemmän matkan päässä. Caucosta hyötyvät erityisesti kolme käyttäjäryhmää: Ensinnäkin he joiden kuivuri on alamittainen ja siksi erävaihtoja tulee paljon. Toiseksi sellaiset, joilla on matkaa yhdelle tai useammalle kuivurille. Kolmas hyötyvä käyttäjäryhmä ovat ne, jotka eivät halua turhaan käydä yöllä kuivurilla tutkimassa tilanteen etenemistä.

Ostamalla Cauco Cl -paketin pääset seuraamaan kuivurin kuivaus- ja poistolämpötiloja sekä valoantureilla valvottavia polttimia ja hälytyksiä. Olet aina haluamallasi hetkellä tietoinen siitä missä vaiheessa kuivaus etenee. Myös ulkolämpötila tarjotaan kaikille asiakkaille, sen avulla viljelijä oppii säätämään kuivuriaan optimaalisesti ulkolämpötilasta riippuen.

Tilauspaketin mukana tulee postin kautta: keskusyksikkö, kolme lämpötila-anturia, kolme valoanturia sekä reititin ja näiden tarvittavat johtosarjat. Kuivurista tulee löytää kaksi valovirtapistorasiaa, joita laitteisto tarvitsee.

Asentaminen on helppoa ja suunniteltu niin, että sen voi tehdä viljelijä itse. Keskusyksikkö asennetaan lähelle kuivurin sähkökeskusta. Lämpötila-anturien johdot kuljetetaan rakenteita pitkin ulos sekä kuivaus- ja poistoilmaputkelle. Polttimien merkkivalot löytyvät yleensä sähkötaulusta joiden päälle magneettiset valoanturit on näppärä asettaa. Muovisten sähkökeskusten päälle laitetaan tarroilla prikat, joihin magneetti tarttuu.

Cauco Cl-mallin hinta on 1800€ (alv 0%). Hintaan kuulun kahden syksyn 3 + 3 kuukauden palvelupaketti tai vaihtoehtoisesti yhtäjaksoinen 12 kuukauden paketti.

Cauco CTL

Cauco CTL nimi juontaa juurensa mitattaviin kohteisiin – etäseurattavaksi tarjotaan lämpötilat (Celsius), viljan paino kuivurissa (tonnit tai kilogrammat) sekä polttoaineenkulutus (litrat). Vaakatiedon avulla viljelijä saa merkittävästi tarkemman tiedon kuivattavan erän laskennallisesta kosteudesta, joka esitetään puhelimen näytöllä omassa lokerossaan.

Tähän malliin kuuluu CL mallissa tarjottavien keskusyksikön, lämpö- ja valoantureiden oheen myös vaaka-anturin elementit, sekä Rinstrum 320 -näyttö, joka on integroitu Caucon keskusyksikköön. Viljelijän ei tarvitse mennä kuivurille tarkastamaan kuivattavan viljaerän painoa, Caucon puhelinsovellus laskee lähtöarvojen avulla jäännöskosteuden.
Kuivauksen alkaessa viljelijä täyttää ”mitattu kosteus”-kenttään viljasta mitatun kosteuden. Poistuvan massan avulla lasketaan kuinka paljon viljassa oleva kosteus muuttuu, tämä näytetään ”laskennallinen kosteus”-kentässä. Jos viljelijä haluaa tehdä varmistusmittauksen viljasta kesken kuivauksen ja huomaa, että alkuperäinen kosteusmittaus ei ollut riittävän tarkka, hän voi päivittää ”mitattu kosteus”-kenttään uuden mittaamansa arvon ja painaa ”päivitä.” Järjestelmä lähtee kalkuloimaan ”laskennallinen kosteus” arvoa tällä uudella syötetyllä arvolla. Tämä on erityisesti tarpeen kun vilja on hyvin kosteaa ja mittareiden tarkkuus ei ole parhaimmillaan.
Lämpötilan ja kulutuksen osalta CTL-malli toimii kuten sisarmalli CL – lämpötila-anturit asennetaan kuivaus- ja poistoilmaputkille, johdot viedään rakenteita pitkin sähkökeskuksen viereen, jonne keskusyksikkö asennetaan. Polttimien toimintaan reagoivat valo-anturit asennetaan merkkivalojen päälle.

Vaaka-anturien avulla tarkkuus viljan kosteuden määrittämiseen paranee paljon. Lisänä viljelijä saa parempaa tietoa satomääristä ja voi esimerkiksi laatia tilastoja peltolohkojen tuotoista. Onhan se myös oikeasti kiva tietää kuinka paljon satoa kertyi – sehän on tavallaan kuin pankkitili, joskin talletuspaikka on myyntiin saakka oma siilo.
caucO CTL -mallin hinta on 4500€ (alv 0%). Hintaan kuuluu neljä 10t vaaka-anturia sekä näihin asennustelineet sekä kahden syksyn 3+3 kuukauden tai vaihtoehtoisesti 12 kk yhtäjaksoinen palvelupaketti. Uutena tarjouksessa mukana myös email-raportointi, joka kuivauksen päätyttyä toimittaa koosteen kuivauserän olennaisimmista asioista.

Haluaisitko nukkua vai lähteä tarkastuskäynnille kuivuriin?

Unen tärkeys kaiken jaksamisen lähteenä ja ihmisen toipumisen mahdollistajana on nykyään kaikkien sitä tutkivien yleisessä tiedossa. Satokaudella lepoaika jää muutenkin vähäiseksi, mutta erityisen haitallista on joutua käymään keskellä yötä tarkastamassa toimiiko kuivuri vai onko tullut jokin häiriö.

Kaiken olennaisen voi katsoa caucO etäseurannan avulla ja painaa pään tyynyyn rauhallisin mielin.

Raportit sähköpostiin

caucO kerää jokaisen kuivauserän tärkeimmät tiedot yhteen ja lähettää ne sähköpostiisi jäähdytyksen päätyttyä. Pääset katsomaan tietokoneeltasi kuivauserien eroja, keräämään tarkempaa tilastotietoa – mitä ikinä tuolla tiedolla haluat tehdä. Kaikki olennainen löytyy sähköpostista ja voit sopivaa otsikkoa tai lähettäjää etsimällä nähdä kaikki nuo viestit aikajärjestyksessä.

Onko kuivurisi jäänyt alamittaiseksi?

Monen viljelijän kuivauskauden unet jäävät vähiin, koska peltoa on tullut hankittua lisää ja kuivuri on jäänyt alamittaiseksi. Kuivauseriä ja niiden vaihtoja on pakko tehdä tiheästi, että kaiken saa korjatuksi talteen. Etäseuranta ei kasvata kuivuriasi, mutta parantaa huomattavasti vanhankin laitoksen käyttömukavuutta. 

Näet puhelimeltasi sen milloin tulee lähteä käymään paikan päällä – sekä myös sen, milloin sinne on liian aikaista mennä.

Häiriötiedot näytöllä

caucO etäseurannan valoanturit seuraavat paitsi polttimien toimintaa myös viljankuivurisi häiriövaloja. Jos kuivurilla tapahtuu häiriö, se täytyy lähteä ratkaisemaan mielemmin nopeasti kuin hitaasti. Ilman etäseurantaa tuota tietoa ei saa ja häiriötilanne voi jatkua pitkään.
caucO CL ja CTL näyttävät häiriön punaisena suorakaiteena näytössä – saat tiedon välittömästi siitä, että nyt on tarpeen käydä korjaamassa tilanne.

Helppo asennus

Asentaminen on helppoa ja suunniteltu niin, että sen voi tehdä viljelijä itse. Keskusyksikkö asennetaan lähelle kuivurin sähkökeskusta. Lämpötila-anturien johdot kuljetetaan rakenteita pitkin ulos sekä kuivaus- ja poistoilmaputkelle. Polttimien merkkivalot löytyvät yleensä sähkötaulusta joiden päälle magneettiset valoanturit on näppärä asettaa. Muovisten sähkökeskusten päälle laitetaan tarroilla prikat, joihin magneetti tarttuu.

Kuivurissa tulee olla kaksi valovirtapistorasiaa, joista toiseen kiinnitetään keskusyksikön virransyöttö. Toinen pistorasia tarvitaan reitittimen muuntajaa varten. Reititin liittää keskusyksikön mobiiliverkkoon ja toimittaa tiedot taustapalveluun.

Lyhyt esittelyvideo Caucon puhelinsovelluksesta:

Asennukseen ja säästöön liittyviä kysymyksiä

Haluatko säästää jopa 2000€

Säästöä syntyy joka kuivauserässä ja kaikilla kuivureille. Kuivauksen säätötarve on loppuvaiheessa, kun jyvistä poistetaan syvemmällä olevaa kemiallista- ja fysikaaliskemiallista kosteutta. Näitä jyvän kosteuden osia poistetaan myös sellaisina vuosina, kun lähtökosteus on poikkeuksellisen matala. Kemiallisen- ja fysikaaliskemiallisen kosteuden määrä jyvässä vaihtelee vähemmän kuin alkukosteuden ja karkeasti arvioiden sitä on tarve saada yhtä paljon pois vaihtelevista olosuhteista huolimatta.