Saavuta matalampi viljankuivauksen kustannus

Tuotteet viljankuivauksen optimointiin

ecOcaucO ja ecOcaucO+ tehostavat vanhan kuivurisi polttoainetaloutta. Hae ELY-tukea ja maksat investoinnin nopeasti takaisin.

ecOcaucO – optimoi viljankuivaus

ecOcaucOn salaisuus on siinä, että kuivaustapahtumaa mitataan poistuvan kosteuden avulla ja säädetään sen mukaan että koko ajan poistuu mahdollisimman suuri määrä vettä – pienimmällä mahdollisella energialla. Kuivauksen alkuvaiheessa jyvästä poistetaan pintakosteutta. Se lähtee helposti pois ja siksi poistokanavassa on lähes 100% suhteellinen kosteus.
Kun kuivuminen etenee jyvä ei luovuta kosteutta enää yhtä nopeasti.

 Erityisesti kemiallisen ja fysikaaliskemiallisen kosteuden poisto jyvän ytimestä aiheuttaa sen, että suhteellinen kosteus putoaa hyvin alas. Säätämällä kuivuriin menevää ilmamäärää pidetään poistuvan veden määrä samana vaikka se tehdään vähemmällä lämmitetyllä ilmalla.

Suhteellista kosteutta mitataan poistokanavasta ja tämä mittaustieto välitetään logiikalle. Se puolestaan ohjaa taajuusmuuttajan avulla moottorin nopeutta. Pintakosteutta poistettaessa kannattaa aloittaa täydellä vauhdilla, mutta vähitellen nopeutta pudotetaan. caucOn erityisosaaminen on siinä, miten puhallusta säädetään ja silti pidetään ilman virtaus riittävänä, että vilja kuivuu.

Katso miten viljankuivaukseen tarkoitettu ecOcaucO toimii.

viljan kuivauksen hinta 2024 ja optimointi
ecOcaucO -nimi tulee siitä, että se on sekä ecOloginen, että ecOnominen.

Miksi hankkia ecoCauco?

Merkittävä säästö polttoainekustannuksiin

Ajantasainen tieto puhelimeesi

Viljankuivauksen optimointi

Selkeä raportointi

Asennukseen ja säästöön liittyviä kysymyksiä

Haluatko säästää tuhansia euroja?

Säästöä syntyy joka kuivauserässä ja kaikilla kuivureille. Kuivauksen säätötarve on loppuvaiheessa, kun jyvistä poistetaan syvemmällä olevaa kemiallista- ja fysikaaliskemiallista kosteutta. Näitä jyvän kosteuden osia poistetaan myös sellaisina vuosina, kun lähtökosteus on poikkeuksellisen matala. Kemiallisen- ja fysikaaliskemiallisen kosteuden määrä jyvässä vaihtelee vähemmän kuin alkukosteuden ja karkeasti arvioiden sitä on tarve saada yhtä paljon pois vaihtelevista olosuhteista huolimatta.